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Registros recuperados : 10 | |
1. | | RISSI, M.; DORM, B. C.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Tomate cereja protegido por revestimento de prolaminas de milho. In: SIMPÓSIO NACIONAL DE INSTRUMENTAÇÃO AGROPECUÁRIA, 4., 2019, São Carlos, SP. Ciência, inovação e mercado: anais. São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores: Paulino Ribeiro Villas-Boas, Maria Alice Martins, Débora Marcondes Bastos Pereira Milori, Ladislau Martin Neto. SIAGRO 2019. 739-742 Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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2. | | DORM, B. C.; ROSSI, L. A. O.; BERNARDES FILHO, R.; NASSU, R. T.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Análise de copa ovina revestida com coberturas comestíveis. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. 45 (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134). Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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3. | | DORM, B. C.; ROSSI, L. A. O.; BERNARDES FILHO, R.; NASSU, R. T.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Análise de copa ovina revestida com coberturas comestíveis. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. 45 Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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4. | | ROSSI, L. A. O.; DORM, B. C.; BERNARDES FILHO, R.; NASSU, R. T.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Análise de presunto cru, revestidos com coberturas comestíveis, por colorimetria e RMN em baixo campo. In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. p.53. (Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134). Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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5. | | ROSSI, L. A. O.; DORM, B. C.; BERNARDES FILHO, R.; NASSU, R. T.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Análise de presunto cru, revestidos com coberturas comestíveis, por colorimetria e RMN em baixo campo. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 11., 2019, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2019. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Lea Chapaval, Marcelo Mattos Cavallari, Manuel Antonio Chagas Jacinto. 53 Embrapa Pecuária Sudeste. Documentos, 134. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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6. | | DORM, B. C.; RISSI, M.; SOARES, V. F.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Desenvolvimento de revestimentos a base de zeínas para retardar a rancidez de castanhas do Brasil. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 9., 2017, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 12. Editores técnicos: Alexandre Berndt, Ana Rita de Araujo Nogueira, Bianca Baccili Zanotto Vigna, Juliana Gonçalves Costa, Lea Chapaval, Manuel Antonio Chagas Jacinto, Patricia Menezes Santos. (Embrapa Pecuária Sudeste, Documentos, 126). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | RISSI, M.; DORM, B. C.; RODRIGUES, A. S.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Desenvolvimento de revestimentos comestíveis a base de karifinas para revestimentos de tomates cereja orgânicos. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 9., 2017, São Carlos. Anais ... São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2017. p. 153-156. Editores: Caue Ribeiro de Oliveira, Elaine Cristina Paris, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Marcelo Porto Bemquerer, Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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8. | | DORM, B. C.; SOARES, V. F.; BERNARDES FILHO, R.; OLIVEIRA, J. S.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Caracterização e análise das estruturas secundárias das zeínas para uso em revestimentos comestíveis. In: JORNADA CIENTÍFICA - EMBRAPA SÃO CARLOS, 10., 2018, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Instrumentação: Embrapa Pecuária Sudeste, 2018. p. 40. Editores técnicos: Daniel Souza Corrêa, Elaine Cristina Paris, Maria Alice Martins, Paulino Ribeiro Villas Boas, Wilson Tadeu Lopes da Silva. (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). (Embrapa Instrumentação. Documentos, 68). Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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9. | | DORM, B. C.; SOARES, M. E.; SOARES, V. F.; MELO, J. D. B.; RODRIGUES, J. A. S.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Desenvolvimento de revestimentos comestíveis a base kafirinas para retardar a rancidez de castanhas do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 56., 2016, Belém. Anais... Rio de Janeiro: ABQ, 2016. não paginado. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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10. | | DORM, B. C.; PARIS JUNIOR, J. A.; SILVA, L. H. D. da; FORATO, L. A.; NOSSA, T. S.; CARVALHO, A. J. F.; RESENDE, F. A.; GANDINI, A.; TROVATTI, E. Synthesis of a cysteine Diels–Alder‑based polymer by simultaneous double‑click chemistry and its cyto‑genotoxicity evaluation. Macromolecular Research, 2023. First on-line. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 10 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
21/12/2023 |
Data da última atualização: |
21/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
DORM, B. C.; PARIS JUNIOR, J. A.; SILVA, L. H. D. da; FORATO, L. A.; NOSSA, T. S.; CARVALHO, A. J. F.; RESENDE, F. A.; GANDINI, A.; TROVATTI, E. |
Afiliação: |
LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA. |
Título: |
Synthesis of a cysteine Diels–Alder‑based polymer by simultaneous double‑click chemistry and its cyto‑genotoxicity evaluation. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Macromolecular Research, 2023. |
ISSN: |
2092-7673 |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/s13233-023-00216-8 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
First on-line. |
Conteúdo: |
Abstract The click chemistry reactions and its use in living organisms have been widely developed; however, few studies describe the safety of the reagents and products. Furan–maleimide represent one important pair of reagents for the click Diels–Alder reaction, and were chosen here to perform the minimalist click reaction with cysteine to reveal their preliminary safety features by cytotoxicity tests. The functional groups of amino acids allow them to be chemically modifed, mainly for the synthesis of monomers and polymers. Here, cysteine was used in the click reaction, since it displays an SH group in its side chain, useful to perform thiol–ene reactions. Its amine group easily reacts with anhydrides, allowing it to couple with the furan derivative “furan–maleic anhydride adduct”. The mixture of the cysteine with the adduct in solution gives rise to the double simultaneous thiol–ene/amine maleimide click reactions. The thiol group and the furan double bond provide the reactive functional groups for the polymerization. The synthesis of the polymer based on cysteine–Diels–Alder adduct confrmed the condensation nature of the reaction. Preliminary safety and biocompatibility tests of this new polymer and its starting reagents were carried out, since these parameters represent one of the most important features for operating and scaling up the production. This one-step double-click reaction is interesting for application in several felds, since it has the advantage of using natural and renewable raw materials, in addition to its handling safety. MenosAbstract The click chemistry reactions and its use in living organisms have been widely developed; however, few studies describe the safety of the reagents and products. Furan–maleimide represent one important pair of reagents for the click Diels–Alder reaction, and were chosen here to perform the minimalist click reaction with cysteine to reveal their preliminary safety features by cytotoxicity tests. The functional groups of amino acids allow them to be chemically modifed, mainly for the synthesis of monomers and polymers. Here, cysteine was used in the click reaction, since it displays an SH group in its side chain, useful to perform thiol–ene reactions. Its amine group easily reacts with anhydrides, allowing it to couple with the furan derivative “furan–maleic anhydride adduct”. The mixture of the cysteine with the adduct in solution gives rise to the double simultaneous thiol–ene/amine maleimide click reactions. The thiol group and the furan double bond provide the reactive functional groups for the polymerization. The synthesis of the polymer based on cysteine–Diels–Alder adduct confrmed the condensation nature of the reaction. Preliminary safety and biocompatibility tests of this new polymer and its starting reagents were carried out, since these parameters represent one of the most important features for operating and scaling up the production. This one-step double-click reaction is interesting for application in several felds, since it has the advantage of using nat... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Diels–Alder; Renewable resource; Thiol-ene. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02460naa a2200289 a 4500 001 2160195 005 2023-12-21 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a2092-7673 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/s13233-023-00216-8$2DOI 100 1 $aDORM, B. C. 245 $aSynthesis of a cysteine Diels–Alder‑based polymer by simultaneous double‑click chemistry and its cyto‑genotoxicity evaluation.$h[electronic resource] 260 $c2023 500 $aFirst on-line. 520 $aAbstract The click chemistry reactions and its use in living organisms have been widely developed; however, few studies describe the safety of the reagents and products. Furan–maleimide represent one important pair of reagents for the click Diels–Alder reaction, and were chosen here to perform the minimalist click reaction with cysteine to reveal their preliminary safety features by cytotoxicity tests. The functional groups of amino acids allow them to be chemically modifed, mainly for the synthesis of monomers and polymers. Here, cysteine was used in the click reaction, since it displays an SH group in its side chain, useful to perform thiol–ene reactions. Its amine group easily reacts with anhydrides, allowing it to couple with the furan derivative “furan–maleic anhydride adduct”. The mixture of the cysteine with the adduct in solution gives rise to the double simultaneous thiol–ene/amine maleimide click reactions. The thiol group and the furan double bond provide the reactive functional groups for the polymerization. The synthesis of the polymer based on cysteine–Diels–Alder adduct confrmed the condensation nature of the reaction. Preliminary safety and biocompatibility tests of this new polymer and its starting reagents were carried out, since these parameters represent one of the most important features for operating and scaling up the production. This one-step double-click reaction is interesting for application in several felds, since it has the advantage of using natural and renewable raw materials, in addition to its handling safety. 653 $aDiels–Alder 653 $aRenewable resource 653 $aThiol-ene 700 1 $aPARIS JUNIOR, J. A. 700 1 $aSILVA, L. H. D. da 700 1 $aFORATO, L. A. 700 1 $aNOSSA, T. S. 700 1 $aCARVALHO, A. J. F. 700 1 $aRESENDE, F. A. 700 1 $aGANDINI, A. 700 1 $aTROVATTI, E. 773 $tMacromolecular Research, 2023.
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